Forestilling
søn. 03. okt.
|Det 3. Rum
En fragmenteret reflektion over tryghed, kaos og stilstand. “Gennem musikken og dansen kommer frustrationen til udtryk som en frigørelsesproces, der får dig til at tænke og føle anerledes” Thea Egestrand, Vink
Tid og sted
03. okt. 2021, 20.00
Det 3. Rum, Jægergårdsgade 154, 8000 Aarhus, Danmark
Om eventet
Køb billetter her: KLIK
Cello, fløjte og dans i plastiske eksperimenter !
En fragmenteret reflektion over tryghed, kaos og stilstand. Ensemblet fortolker eksistentielle grundfølelser i et intimt værk, skabt omkring improvisation og formet af en pandemi.
På scenen står 4 sorte kasser og en gammel Kasettebåndafspiller.
I løbet af forestillingens 40 min. inviteres publikum ind i fire forskellige grundstemninger indledt af en speak fra kasettebåndafspilleren:
Stop! // Distance. // Way too close Where should i go // I can’t just sit still... or can I Where am I // At least i’m going somewhere
Den første, “Safeplace”, repræsenterer følelsen af tryghed, velbehag og det forudsigelige. Fløjte, Johanne Buus, og Cello, Emily Wittbrodt, smyger sig om hinanden i poetiske klange og melodiske linjer og byder op til blide bevægelser.
I den anden, “In Between”, er en afventende stemning af uvished og spændt uforudsigelighed. De tre performere afventer øjeblikkets impulser og zapper rundt mellem idéer og udtryk, afbryder hinanden og ingen ved hvor vi skal hen eller hvad vi kan forvente os af rejsen.
“Overflow” domineres af scenografiens kasser og båndafspiller. Dirigeret af kasettebåndafspillerens mekaniske klik, organiseres de sorte kasser rundt i lokalet, spredes ud, bygges op og ned igen. Et febrilsk forsøg på at holde orden i et evigt kaos.
Den fjerde grundstemning, “Exposure”, stiller skarpt på detaljen. Midt på scenen, udstillet, blottet og helt alene sidder Antonia Stäcker og begynder at lege med spotlyset. I en hånddans genforenes ensemblet og finder i fællesskab tilbage til trygheden.
Gennem transparante felter i de havblå kostumer får publikum et kig ind til performernes nøgne hud. Denne umiddelbare sårbarhed sættes i kontrast til scenografiens hårde kanter og brydes af de smukke klassiske instrumenter.
Scenografien er minimalistisk designet så forestillingen kan spille uden strømadgang og kan tilpasses forskelligartede rum.
Forestillingen er tidligere blevet spillet på et Fyrtårn, en Cirkelscene, et slagteri og en gammel Maltfabrik.
Koncept og iscenesættelse: Mellem Rum
Performere: Antonia Stäcker, Dans Johanne Buus Andersen, Fløjte Emily Wittbrodt, Cello
Scenografi: Johanne Buus Andersen Kostumer: Julie Hendel
Instruktør konsulent: Isabelle Reynaud
Produktion: Johanne Buus Andersen
Produktionsplatform: AUT Værksted: XYZ Studios
Fotos: Anna Frida Sorgalla Video: Klavs Kehlet
Land To See er gjort mulig med støtte fra: Aarhus Kommune Syddjurs Kommune Færch Fonden
SNYK Den Jyske Kunstfond Kulturelt Samråd Lemvig Orkester Efterskolen Holstebro
Yderligere information: www.mellem-rum.com
For spørgsmål kontakt: Johanne Buus Andersen tlf.: 24829296 mail: johannebuus@gmail.com